MENU

Επεμβάσεις για άνδρες

Χειρουργικές Επεμβάσεις Σώματος

Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο πλέον όλο και περισσότεροι άνδρες να αναζητούν λύσεις για τοπικά προβλήματα περιττού λίπους ή χαλαρωμένου δέρματος που δεν διορθώνονται με γυμναστική ή διατροφή.

Ο κ Καλογεράκης με τις εξειδικευμένες γνώσεις του μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα φυσικό αποτέλεσμα που θα σας ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και θα αλλάξει την καθημερινότητα σας.

Λιποαναρρόφηση

Η Λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί για τη θεραπεία περιοχών του σώματος που φέρουν ανεπιθύμητο περιττό λίπος. Οι άνδρες συνήθως εναποθέτουν το περιττό λίπος στην περιφέρεια της μέσης τους.

Η Λιποαναρρόφηση στηρίζεται στην ενεργητική αφαίρεση του λίπους με αναρρόφηση από μικροσκοπικές τομές στο δέρμα. Στη συνέχεια ακολουθεί η παθητική ρίκνωση του δέρματος στην άμεση μετεγχειρητική περίοδο για να επέλθει το τελικό αποτέλεσμα του μειωμένου και βελτιωμένου περιγράμματος του σώματος. Ως εκ τούτου, αυτό εξαρτάται από την ικανότητα του δέρματος να ρικνωθεί. Η ικανότητα αυτή ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή, την ποιότητα και
την ελαστικότητα του δέρματος καθώς και την ηλικία του ασθενούς.

Η αποθεραπεία είναι πολύ σύντομη και οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν σε 1-2 μέρες στην εργασία τους.

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική είναι ιδανική τεχνική για άνδρες που έχουν περίσσεια δέρματος, λίπους ή και ραγάδων στην περιοχή της κοιλιακής χώρας. Η επέμβαση αυτή εφαρμόζεται κυρίως για την αναδόμηση του περιγράμματος της κοιλιακής χώρας, οδηγεί σε μερική απώλεια βάρους και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μέσο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Ο κ Καλογεράκης επιλέγει να διενεργεί είτε την κλασική επέμβαση κοιλιοπλαστικής είτε την mini
κοιλιοπλαστική σε άνδρες ασθενείς.

Η κλασική κοιλιοπλαστική περιλαμβάνει την αφαίρεση του λιπώδους ιστού και του δέρματος που βρίσκεται μεταξύ ομφαλού και κατώτερου κοιλιακού τοιχώματος. Ένα από τα βασικότερα
πλεονεκτήματα της κλασικής Κοιλιοπλαστικής είναι ότι πριν από την συρραφή του δέρματος αποκαθίσταται η χαλάρωση των υποκείμενων κοιλιακών μυών προκειμένου να δοθεί ένα πολύ βελτιωμένο σχήμα και να μειωθεί η περιφέρεια της μέσης. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση των πλαϊνών της περιφέρειας βελτιστοποιώντας το αποτέλεσμα.

Η μετεγχειρητική ουλή θα εκτείνεται οριζόντια στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας και θα κρύβεται μέσα στο εσώρουχο ή μαγιώ.

Η mini Κοιλιοπλαστική αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα που έχουν μικρότερο εύρος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η τομή να είναι ακόμη πιο διακριτική.

Επιβάλλεται μία διανυκτέρευση στο νοσοκομείο και η τοποθέτηση παροχετεύσεων. Η αποθεραπεία διαρκεί 4-6 εβδομάδες και η επάνοδος στην εργασία περίπου 10 ημέρες.

Χειρουργικές Επεμβάσεις Προσώπου

Η παγιωμένη αίσθηση των προηγούμενων δεκαετιών ότι οι άνδρες δεν χρειάζονται αισθητικές ή λειτουργικές παρεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής είναι πλέον παρελθόν. Όλοι έχουν δικαίωμα στις μεθόδους αντιγήρανσης και στη αποκατάσταση λειτουργικών προβλημάτων του προσώπου (δυσχερής όραση ή αναπνοή). Ο κ Καλογεράκης μπορεί με τις εξειδικευμένες γνώσεις του να σας προσφέρει ένα φυσικό αποτέλεσμα που δε θα διαφοροποιεί καθόλου το
ανδρικό προφίλ σας.

Πιο συγκεκριμένα, δημοφιλείς προτάσεις επεμβάσεων προσώπου είναι οι εξής:

Με το πέρασμα του χρόνου και την αθροιστικά αυξανόμενη επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας οι ιστοί του προσώπου ατροφούν, το δέρμα χαλαρώνει και βαθιές ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους.

Το Facelift μπορεί να αντιστρέψει σε μεγάλο βαθμό αυτές τις αλλαγές και να διορθώσει τις ρυτίδες και τη χαλάρωση σε λαιμό και πρόσωπο. Αναλυτικότερα, μπορεί να απαλείψει το διπλοσάγονο (προγούλι) να τονίσει τη γωνία της κάτω γνάθου και να αμβλύνει τις ρινοπαρειακές αύλακες. Αν συνδυαστεί μάλιστα με λιποαναρρόφηση λαιμού, βλεφαροπλαστική και ανόρθωση μετώπου και φρυδιών ή λιπομεταφορα στα ζυγωματικά και στο μέσο πρόσωπο για αποκατάσταση του χαμένου όγκου τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. 

Η επέμβαση διαρκεί 3 ώρες και οι τομές είναι ελάχιστα εμφανείς για λίγους μήνες. Το οίδημα και οι εκχυμώσεις υποχωρούν σε λίγες μέρες και οι ασθενείς είναι δυνατόν να επιστρέψουν στην εργασία τους σε 10 ημέρες.

Οι «σακούλες» των ματιών είναι ένας συνδυασμός περίσσειας δέρματος και διόγκωσης του λίπους που βρίσκεται κάτω και πίσω από το βλέφαρο. Αυτό το φαινόμενο δείχνει τα μάτια γερασμένα, κουρασμένα και θλιμμένα. Ο κ Καλογεράκης μπορεί να αναζωογονήσει την περιοχή τόσο του άνω όσο και του κάτω βλεφάρου.

Οι άνδρες τείνουν να έχουν πιο χαμηλά και πιο επίπεδα φρύδια, γεγονός που σημαίνει ότι η τομή κρύβεται εξαιρετικά στη νέα πτυχή του βλεφάρου και κυριολεκτικά εξαφανίζεται σε βάθος χρόνου. Το πλεονάζον δέρμα αφαιρείται μαζί με την περίσσεια λίπους και πέραν της αισθητικής βελτίωσης συνήθως διευρύνεται και το εύρος του πεδίου οράσεως.

Η τομή στο κάτω βλέφαρο γίνεται είτε εσωτερικά του βλεφάρου, οπότε και δεν φαίνεται ποτέ ή μερικές φορές 1χιλ κάτω από τις βλεφαρίδες όταν πρόκειται να αφαιρεθεί και δέρμα από το κάτω βλέφαρο. Αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα και αναδομούνται οι υποκείμενοι ιστοί, διορθώνοντας οριστικά και σε μεγάλο βαθμό τις    “σακούλες” που τόσο πολύ προβληματίζουν πολλούς άνδρες.

Η Ρινοπλαστική μπορεί να διορθώσει το μέγεθος και το σχήμα της μύτης σας με μεγάλη ασφάλεια και ακρίβεια. Επίσης είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά της στη βελτίωση της αναπνοής με ότι αυτό συνεπάγεται στη καθημερινότητά σας όπως η καλύτερη άσκηση. πιο ήρεμος ύπνος κτλ.

Η Λειτουργική Ρινοπλαστική είναι σχετικά πολύ συνηθισμένη επέμβαση στους άνδρες, με πιο συχνό αίτημα την διόρθωση του ήβου/’καμπούρας’ της μύτης σε συνδυασμό με τη διόρθωση της λειτουργίας της αναπνοής. Τα αποτελέσματα αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των ανδρών και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους.

Αντιμετώπιση Γυναικομαστίας

Η γυναικομαστία χαρακτηρίζεται από υπερπλασία του λιπώδους ιστού και του
μαζικού αδένα σε διαφορετική ποσόστωση ανάλογα τον κάθε άνδρα και στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι ιδιοπαθούς αιτιολογίας. Ενίοτε επίσης αποδίδεται σε ορμονικές διαταραχές, λήψη φαρμάκων και σπανιότερα σε όγκους ή άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Όταν η γυναικομαστία οφείλεται σε ένα προσδιορισμένο αιτιολογικό παράγοντα
ενδεχομένως να αντιστραφεί με συγκεκριμένη αγωγή, στην περίπτωση όμως που αφορά ιδιοπαθή αίτια, έχει εμφανιστεί στην εφηβική ηλικία και έχει εδραιωθεί χωρίς να υποστρέφει με διατροφή ή εξάσκηση τότε η μόνη λύση είναι η χειρουργική παρέμβαση, με την οποία αφαιρείται η περίσσεια λίπους, αδένα και ενδεχομένως δέρματος ώστε να σχηματιστεί ένα όμορφα περιγεγραμμένο και μυώδες ανδρικό στήθος.

Ιδανικοί Υποψήφιοι για Μειωτική Ανδρικών Μαστών

Άνδρες που είναι απρόθυμοι να βγάλουν τη μπλούζα τους σε κοινή θέα ή αποφεύγουν κοινωνικές δραστηριότητες και προσωπικές σχέσεις εξαιτίας της εμφάνισης τους στήθους τους είναι υποψήφιοι για χειρουργική μείωση μαστών. Επίσης ιδανικά οφείλουν να είναι τουλάχιστον 17 ετών και να έχουν
σταθερό βάρος για 4-6 μήνες.

Χειρουργική Επέμβαση

Όταν η γυναικομαστία οφείλεται κυρίως σε υπερπλασία του λιπώδους ιστού μπορεί να αντιμετωπιστεί με λιποαναρρόφηση, η οποία περιλαμβάνει δύο μικρές τομές και γίνεται υπό τοπική αναισθησία και μέθη ή γενική αναισθησία ανάλογα το μέγεθος του προβλήματος και τις προτιμήσεις του ασθενούς.

Στην περίπτωση που υπάρχει υπερπλασία και του μαζικού αδένα γίνεται μία
ημικυκλική τομή στο κάτω μέρος της θηλής και αφαιρείται όλο το προεξέχον τμήμα
του αδένα.

Τέλος αν υπάρχει και περίσσεια δέρματος, η προαναφερόμενη τομή επεκτείνεται
πλήρως περιμετρικά της θηλής και ο μαστός ανορθώνεται στη φυσική του θέση.
Μετεγχειριτικά όλοι οι ασθενείς φορούν για 2 εβδομάδες μία διακριτική ελαστική
περίδεση η οποία εξασφαλίζει γρήγορη αποθεραπεία και υποβοηθά το
επιδιωκώμενο αποτέλεσμα. Δεδομένης της τριχοφυίας στο ανδρικό στήθος οι
τομές ύστερα από μερικούς μήνες είναι σχεδόν αόρατες.

Επιστροφή στην εργασία γραφείου μπορεί να γίνει σε 3-5 ημέρες ενώ
χειρωνακτική εργασία και άσκηση σε 4 εβδομάδες.