MENU

Laser

Laser Αποτρίχωση

Η έντονη και ανεπιθύμητη τριχοφυΐα απασχολεί πολύ τις γυναίκες, ιδιαίτερα τις Eλληνίδες καθώς οι μεσογειακοί λαοί παρουσιάζουν πιο έντονο πρόβλημα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην κληρονομικότητα αλλά και σε ορμονολογικά προβλήματα, όπως αυτό των πολυκυστικών ωοθηκών.

Η αποτρίχωση με LASER είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης αυτή τη στιγμή στον κόσμο με μόνιμα αποτελέσματα, χωρίς πόνο και επιπλοκές. Είναι βασικό πριν οποιαδήποτε απόπειρα για οριστική αποτρίχωση με LASER να συμβουλευτείτε τον ενδοκρινολόγο σας για να λυθούν τυχόν ορμονολογικά προβλήματα που πιθανώς να εμποδίσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Στο ιατρείο του κ Καλογεράκη θα βρείτε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με μηχανήματα αιχμής. Το Gentle Lase Pro του οίκου Candela LASER Corporation αποτελεί την εξέλιξη στην LASER αποτρίχωση. Πρόκειται για την πιο ανανεωμένη έκδοση του ασφαλέστερου και αποτελεσματικότερου συστήματος LASER Αλεξανδρίτη 755nm που το καθιστά ακόμη ταχύτερο και αποδοτικότερο. Η δράση του βασίζεται στην επιλεκτική φωτοθερμόλυση των στοιχείων εκείνων που φέρουν μελανίνη (στέλεχος και θύλακος τρίχας) σε συνδυασμό με ένα υπερσύγχρονο σύστημα ψύξης για την προστασία του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται οριστική αποτρίχωση με ελαχιστοποίηση πιθανών επιπλοκών, όπως τα πολύ συχνά εγκαύματα στο δέρμα με τα προηγούμενης γενιάς LASER.

Η διαδικασία εν συντομία​

Η εφαρμογή της θεραπείας LASER αποτρίχωσης γίνεται αποκλειστικά από ένα γυναικείο μέλος της ιατρονοσηλευτικής μας ομάδας. Κατά τη συνεδρία LASER αποτρίχωσης θα πρέπει οι τρίχες να έχουν μήκος 2-3mm, καθώς πιο μακριές τρίχες απορροφούν την ενέργεια στο στέλεχος και δεν την μεταφέρουν στο θύλακο για να τον καταστρέψουν. Γίνεται σάρωση όλης της περιοχής που επιθυμούμε και η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 30-40 ημέρες. Η τυπικότητα στα ραντεβού είναι και το κλειδί στην οριστική αποτρίχωση, καθώς στόχος είναι να
καταστρέφονται κάθε φορά τα τριχοθυλάκια εκείνα τα οποία βρίσκονται στην αναγεννητική τους φάση (τρεις φάσης τριχοθυλακίων: αναγεννητική, καταγεννητική, τελογεννητική). Θα χρειαστούν περίπου 6-7 συνεδρίες ανά περιοχή για να επιτευχθεί οριστική αποτρίχωση καθώς μόνο το 15-20% των τριχοθυλακίων βρίσκεται στην αναγεννητική φάση κάθε φορά.

Το Gentle Lase Pro διαθέτει διπλό σύστημα ψύξης (προ και μετά από την απελευθέρωση της δέσμης του LASER) με αποτέλεσμα να είναι ανώδυνο και ασφαλές (δεν προκαλεί εγκαύματα).

Μετά τη θεραπεία πιθανώς να υπάρχει ένα ελαφρό ερύθημα το οποίο όμως υποχωρεί εντός 1-2 ημερών. Θα πρέπει επίσης να εφαρμοστούν κάποιες ενυδατικές κρέμες καθώς και αντηλιακό που θα συστήσει ο κ Καλογεράκης για τις επόμενες μέρες. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει την έγκριση του FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων) ως την ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική μέθοδο για οριστική αποτρίχωση.

SKINTEL

Η μοναδική και εντυπωσιακή αυτή τεχνολογία είναι διαθέσιμη στο ιατρείο του κ Καλογεράκη με στόχο την ασφαλέστερη εφαρμογή των θεραπειών LASER (Φωτοανάπλασης, Αναδόμησης, Αποτρίχωσης) εξαλείφοντας κάθε ενδεχόμενο για επιπλοκή ή έγκαυμα. Η τεχνολογία
SKINTEL «διαβάζει» το ποσοστό μελανίνης που υπάρχει στο δέρμα και ρυθμίζει την ένταση με την οποία θα εφαρμοστεί η θεραπεία ώστε να μην προκληθούν παράπλευρες και ανεπιθύμητες βλάβες, όπως εγκαύματα και υπερμελαγχρώσεις, επιπλοκές που ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένες στο παρελθόν με προηγούμενες τεχνολογίες.

Laser Αναδόμησης Δέρματος

Το LASER Fractional Erbium Glass 1540nm της εταιρίας Palomar/Cynosure είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αναδόμηση του δέρματος του προσώπου και του σώματος.

Η διαδικασία

Δημιουργούνται μικροτραυματισμοί στις εν τω βάθει στιβάδες του δέρματος, σε εκείνες δηλαδή οι οποίες ευθύνονται για τη σφριγηλότητα του δέρματος και ο οργανισμός κατά την προσπάθειά του να αναδομήσει τις κατεστραμμένες περιοχές εναποθέτει κολλαγόνο και ελαστίνη. Με την έννοια Fractional δεν εννοούμε τίποτε άλλο από την «κλασματοποίηση» μιας δέσμης LASER, η οποία όμως μπορεί να είναι νεότερης ή παλαιάς τεχνολογίας.

Στο ιατρείο του ο κ Καλογεράκης σας προσφέρει μια από τις πιο σύγχρονες και
αποτελεσματικές τεχνολογίες LASER όπως το Erbium Glass 1540nm της εταιρίας Palomar η οποία αφήνει άθικτη την επιδερμίδα και εισχωρεί στις στιβάδες που εμείς επιθυμούμε. Το LASER Fractional Erbium Glass 1540nm είναι Non Ablative που σημαίνει ότι ο χρόνος αποθεραπείας ελαχιστοποιείται (μόλις δύο ημέρες) χωρίς να μειώνεται καθόλου η αποτελεσματικότητά του, γεγονός απαραίτητο για τον ελληνικό πληθυσμό που ζει σε μια τόσο ηλιόλουστη χώρα. Η διαδικασία της ανάπλασης του οργανισμού διαρκεί περίπου τέσσερις εβδομάδες και το αποτέλεσμα της κάθε συνεδρίας φαίνεται σε ένα μήνα. Για τη βελτιστοποίηση
του αποτελέσματος ακολουθούμε σαν πρωτόκολλο τουλάχιστον τρεις συνεδρίες LASER Fractional σε συνδυασμό με τρεις αυτόλογες μεσοθεραπείες PRP το χρόνο.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Η μόνη αντένδειξη για εφαρμογή του Fractional Erbium Glass 1540nm είναι ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν θεραπεία με ισοτρετινοίνη (Roacutane) και αυτοί που έχουν ενεργή ιογενής λοίμωξη με έρπητα επιχείλιο (σε έξαρση) και επιθυμούν θεραπεία στο πρόσωπο.

Εναλλακτικά

To VIVACE είναι ένα νέο σύστημα τεχνολογίας κλασματικής ραδιοσυχνότητας (Fractional Microneedle RF) με μικρο-βελόνες που μεταφέρουν άμεσα θερμότητα στα εν τω βάθει στρώματα του δέρματος με αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής ενδογενούς κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η ραδιοσυχνότητα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες κλασματικής πήξης στο δέρμα, διευκολύνοντας τη διαδικασία φυσικής επούλωσης. Οι μικρο-βελόνες προκαλούν πολλούς μικροσκοπικούς νυγμούς στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, διεγείροντας με αυτόν τον τρόπο την παραγωγή ενδογενούς κολλαγόνου.

Ενδείκνυται για θεραπείες σύσφιγξης, ρυτίδων σε πρόσωπο και λαιμό, ουλών ακμής, ραγάδες, μείωσης πόρων, σμίλευσης περιγράμματος προσώπου, ανάπλασης και λάμψης.

Φωτοανάπλαση

Μια από τις σημαντικότερες μεθόδους αντιγήρανσης είναι η Φωτοανάπλαση. Με τον όρο Φωτοανάπλαση εννοούμε τη διέγερση του δέρματος με LASER το οποίο εκπέμπει φως με σκοπό την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στην περιοχή που θεραπεύουμε αλλά και την καταστροφή μελαγχρωματικών και αγγειακών βλαβών.

Στο ιατρείο του κ Καλογεράκη θα βρείτε την πλέον σύγχρονη μέθοδο φωτοανάπλασης OPL (Optimized Pulsed Light) η οποία είναι και η εξέλιξη της προηγούμενης και παρωχημένης πλέον τεχνολογίας IPL (Intensed Pulsed Light). Συγχρόνως χρησιμοποιεί την τεχνολογία SKINTEL για μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, εκμηδενίζοντας την πιθανότητα επιπλοκών και εγκαυμάτων.

Laser OPL (Optimized Pulsed Light)

Το OPL (Optimized Pulsed Light) είναι η εξέλιξη του IPL (Intensed Pulsed Light). Η σημαντική διαφορά του έγκειται στο γεγονός ότι με την τεχνολογία OPL γίνεται επιλεκτική καταστροφή – επιλεκτική φωτοθερμόλυση-μελαγχρωματικών και αγγειακών βλαβών χωρίς να προκαλούνται καταστροφές στο υγιές γύρω δέρμα.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

SKINTEL

Η μοναδική και εντυπωσιακή αυτή τεχνολογία είναι διαθέσιμη στο ιατρείο του κ Καλογεράκη με στόχο την ασφαλέστερη εφαρμογή των θεραπειών LASER (Φωτοανάπλασης, Αναδόμησης, Αποτρίχωσης) εξαλείφοντας κάθε ενδεχόμενο για επιπλοκή ή έγκαυμα. Η τεχνολογία SKINTEL ‘’διαβάζει’’ το ποσοστό μελανίνης που υπάρχει στο δέρμα και ρυθμίζει την ένταση με την οποία θα εφαρμοστεί η θεραπεία ώστε να μην προκληθούν παράπλευρες και ανεπιθύμητες βλάβες,
όπως εγκαύματα και υπερμελαγχρώσεις, επιπλοκές που ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένες στο παρελθόν με προηγούμενες τεχνολογίες.

Kρυολιπόλυση

Το νέο σύστημα CLATUU Alpha είναι ένα προηγμένο σύστημα επιλεκτικής κρυογλυπτικής, που βασίζεται στη μέθοδο της κρυολιπόλυσης αλλά και στη τεχνολογία της προηγούμενης γενιάς CLATUU και προκαλεί μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους κατά τρόπο απόλυτα ασφαλή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική μέθοδο, εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA), που έχει βασιστεί στην εκτεταμένη έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για τις μη επεμβατικές μεθόδους λιπογλυπτικής.

Πώς, όμως, το CLATUU Alpha αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και άμεσα την τοπική συσσώρευση του λίπους; Μελέτες που έχουν διεξαχθεί αναφέρουν ότι εάν το κύτταρο του λιπώδους ιστού (λιποκύτταρο) υποβληθεί σε ισχυρή ψύξη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επέρχεται ο ελεγχόμενος βιολογικός του θάνατος (μεταβολική απόπτωση). Εν συνεχεία, το σύνολο των κατεστραμμένων λιποκυττάρων αποβάλλεται με απόλυτα φυσιολογική διαδικασία μέσω του λεμφικού συστήματος.

Με την αναβαθμισμένη και πρωτοποριακή σφαιρική μέθοδος ψύξης 360 ̊ της πατενταρισμένης τεχνολογίας της προηγούμενης γενιάς CLATUUTM μεταφέρει χαμηλή θερμοκρασία πολύ στοχευμένα σε όλη τη περιοχή θεραπείας, αυξάνοντας έτσι το ομοιόμορφο αποτέλεσμα κατά 18,1%. Επιπλέον, διοχετεύει πολύ γρηγορότερα τη χαμηλή αυτή θερμοκρασία εξαιτίας της υψηλής αγωγιμότητας της ψύξης.

Ο ψυκτικός μηχανισμός Brilliant CLATUUTM διατηρεί τη θερμοκρασία ψύξης σταθερή και σε ικανά επίπεδα, προκειμένου να ενισχύσει το τελικό αποτέλεσμα και να μειώσει τον συνολικό χρόνο θεραπείας. Πολύ σημαντικό, τέλος, είναι το ότι χάρη στην αναβαθμισμένη σφαιρική μέθοδο ψύξης 360 ̊ αποφεύγονται οι επικαλύψεις στις διαφορετικές περιοχές
θεραπείας.