MENU

Ενέσιμες Θεραπείες Προσώπου

Αναζωογόνηση Προσώπου με Λιπομεταφορά

Το δέρμα και οι υποκείμενοι ιστοί του προσώπου ατροφούν με την πάροδο των χρόνων. Η μεταφορά λιπώδους ιστού από περιοχές του σώματος όπου υπάρχει περίσσεια αποτελεί μία σύγχρονη μέθοδο για την βελτίωση των βαθιών ρυτίδων, των ουλών καθώς και για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου των ζυγωματικών, των χειλιών και της γωνίας του προσώπου.

Η Θεραπεία

Αυτόλογο Λίπος (λίπος από τον ίδιο μας τον οργανισμό) λαμβάνεται από περιοχή όπου υπάρχει περίσσεια και κατόπιν ειδικής επεξεργασίας εγχύεται με τη χρήση πολύ λεπτών βελονών στην περιοχή όπου επιθυμούμε, προσδίδοντας μόνιμο αποτέλεσμα στην αύξηση του όγκου. Συνήθως το 65% του λίπους που εγχέεται επιβιώνει κάθε φορά και είναι και αυτό που παραμένει μόνιμα στην θεραπευθείσα περιοχή. Το ποσοστό πρόσληψης του λίπους είναι σχετικά μεταβλητό και εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό από τη χειρουργική τεχνική αλλά και από την ποιότητα των ιστών του ασθενούς. Επομένως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να χρειαστεί μία
δεύτερη έγχυση μεταγενέστερα για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η όλη διαδικασία μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει με τοπική αναισθησία στο ιατρείο και διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και το οίδημα και οι μικρές εκχυμώσεις από τους χειρισμούς υποχωρούν σε λίγες ημέρες, ως εκ τούτου η επιστροφή στην εργασία και στην καθημερινότητα μπορεί να είναι πολύ σύντομη.

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών, το οποίο προσδίδει ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Οι πρωτεογλυκάνες που περιέχει έχουν τη δυνατότητα να συγκρατούν τα μόρια του νερού και να δίνουν όγκο και υγρασία στο δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ με το πέρασμα του χρόνου δυστυχώς αποδομείται και προκαλείται αφυδάτωση του δέρματος και εμφάνιση πρώιμων ρυτίδων.

Ποικίλλες Εφαρμογές

Με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας, το υαλουρονικό οξύ παρασκευάζεται στα εργαστήρια με τους πλέον ασφαλείς τρόπους και υποβάλλεται σε τροποποιήσεις για να αυξηθεί η διάρκειά του, ο όγκος που προσδίδει καθώς και ο χρόνος αποδόμησης του. Διατίθεται σε διάφορες πυκνότητες και μοριακά βάρη, ώστε να είναι κατάλληλο για όλες τις παρακάτω χρήσεις:

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες άμεσα. Το αποτέλεσμα είναι απευθείας ορατό και σπανίως μπορεί να έχετε ένα ήπιο ερύθημα ή μικρές μελανιές στις περιοχές που έγινε η έγχυση για 1-2 μέρες. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος την περιοχή της έγχυσης και την έκταση του προβλήματος αλλά σε αδρές γραμμές είναι 6-12 μήνες.

BOTOX

Το botox ή αλλιώς Βοτουλινική τοξίνη τύπου Α αποτελεί τις τελευταίες δεκαετίες μία πολύ ασφαλή και βασική θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης στην περιοχή του μετώπου, του μεσόφρυου και πέριξ των ματιών (πόδι της χήνας). Επίσης εφαρμόζεται υπό προϋποθέσεις γύρω από το στόμα και το λαιμό ενώ τέλος θεραπευτικά λειτουργεί κατά της αυξημένης εφίδρωσης (μασχάλες, παλάμες) και των πονοκεφάλων (ημικρανίες).

Η Θεραπεία

Αρχικά, ο κ Καλογεράκης μετά από συζήτηση μαζί σας και με βάση τις ανάγκες σας διαμορφώνει εξατομικευμένα ένα πλάνο εγχύσεων του Botox σε συγκεκριμένες ανατομικές περιοχές ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μικροσκοπικές και δεν προκαλούν καμία ενόχληση.

Για διάστημα 3 ημερών μετά την θεραπεία πρέπει να αποφεύγετε την αύξηση της θερμοκρασίας στις περιοχές που έγινε η έγχυση (καυτό ντουζ, πιστολάκι, ηλιοθεραπεία). Η δράση του φαρμάκου ξεκινά σε 3-5 ημέρες και το συνολικό αποτέλεσμα φαίνεται σε 2 εβδομάδες. Η διάρκεια κρατά 4-6 μήνες και μπορεί να αυξηθεί το διάστημα αυτό μετά από
επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

Στο πλαίσιο των πιθανών μικροεπιπλοκών οφείλουμε να αναφέρουμε την σπάνια περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης στο φάρμακο, την ήπια ασυμμετρία των φρυδιών που διορθώνεται με μικρή επιπρόσθετη έγχυση botox και την πιθανή εμφάνιση μικρών εκχυμώσεων ιδίως στην περιοχή γύρω από τα μάτια για 1-2 μέρες.

PRP αυτόλογη μεσοθεραπεία

Η συγκεκριμένη θεραπεία είναι η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μεσοθεραπεία
αναζωογόνησης και αντιγήρανσης λαιμού και προσώπου. Στηρίζεται στην έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια τα οποία περιέχουν αναγεννητικούς και αυξητικούς παράγοντες και προκαλούν ανάπλαση του δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρείται, βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και εσωτερική ενυδάτωση της και αύξηση της σφριγηλότητας και λάμψης του δέρματος. Χρησιμοποιείται επίσης εξίσου αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, στη βελτίωση ουλών και στην θεραπεία κατά της τριχόπτωσης.

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο και περιλαμβάνει μια αιμοληψία, φυγοκέντριση του αίματος και διαχωρισμό των αιμοπεταλίων από τα αίμορφα συστατικά του. Κατόπιν γίνεται εμπλουτισμός του πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια με χλωριούχο ασβέστιο, θειαμίνη και κυτοσίνη ώστε να γίνει πιο άμεση διάσπαση των αιμοπεταλίων και απελευθέρωση των αυξητικών παραγόντων. Με τον τρόπο αυτό βελτιστοποιείται η απόδοση της θεραπείας. Η εφαρμογή γίνεται άμεσα μόλις
ολοκληρωθεί η επεξεργασία του πλάσματος δια εγχύσεως με πολύ λεπτές βελόνες
μεσοθεραπείας, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση τοπικής αναισθησίας. Η ανανέωση του δέρματος ξεκινά αμέσως και μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.