MENU

Αισθητική Χειρουργική Μαστού

Ανόρθωση στήθους

Η έντονη πτώση του στήθους μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη γυναικεία ψυχολογία. Αρκετές γυναίκες αναφέρουν μειωμένο αίσθημα θηλυκότητας όταν το στήθος τους  έχει πτωτική τάση και χάνει τον όγκο του στον άνω πόλο του.

Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η σημαντική απώλεια βάρους καθώς και η φυσιολογική διαδικασία ωρίμανσης μπορούν να προκαλέσουν πτώση του στήθους και απώλεια της σφριγηλότητας του.

Η ανόρθωση (μαστοπηξία) αναζοωγονεί το στήθος σας και βελτιώνει θεαματικά την αυτοπεποίθηση σας. Πιο συγκεκριμένα το στήθος επανέρχεται στη φυσική του θέση, η περίσσεια δέρματος αφαιρείται, το σχήμα και το μέγεθος των θηλών βελτιώνεται και οι εσωτερικοί ιστοί αναμορφώνονται με στόχο ένα ελκυστικό και σφριγηλό αποτέλεσμα.

Με τη συγκεκριμένη επέμβαση ο κ. Καλογεράκης μπορεί να σας κάνει να νιώσετε και πάλι άνετα με το στήθος σας βελτιώνοντας πολλές πτυχές της καθημερινότητας σας.

Ιδανικές Υποψήφιες για Ανόρθωση Στήθους

Μία γυναίκα μπορεί να καταφύγει στη λύση της μαστοπηξίας όταν θέλει:

 • Ανόρθωση του στήθους με ταυτόχρονη βελτίωση του σχήματος και της σφριγηλότητας του
 • Διόρθωση του σχήματος και του μεγέθους της θηλαίας άλω (σκουρόχρωμη περιοχή περιμετρικά της θηλής)
 • Αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και των ραγάδων
 • Εξισορρόπηση της ασυμμετρίας μεταξύ των δύο μαστών

Η συνεδρία σας με τον Ιατρό

Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο κ Καλογεράκης θα σας εξετάσει ώστε να αξιολογήσει το βαθμό πτώσης καθώς και την απώλεια όγκου του στήθους σας και θα σας προτείνει μια εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση που θα συνδυάζει την ανατομία του στήθους σας με τις αισθητικές σας προτιμήσεις. Θα απαντήσει επίσης λεπτομερώς σε όλα τα ερωτήματα και τις ανησυχίες που σας προβληματίζουν και θα σας κάνει να νιώσετε ασφάλεια και εμπιστοσύνη που είναι ακρογωνιαίος λίθος της πρακτικής μας.

Η επέμβαση

Η χειρουργική τεχνική που ακολουθείται εξαρτάται από το βαθμό της πτώσης και το μέγεθος του στήθους καθώς επίσης και από την έκταση της περίσσειας του δέρματος.

Αναλυτικότερα ο κ Καλογεράκης χρησιμοποιεί τις παρακάτω μεθόδους:

Ανόρθωση με ημισεληνοειδή τομή

Η χειρουργική τεχνική που ακολουθείται εξαρτάται από το βαθμό της πτώσης και το μέγεθος του στήθους καθώς επίσης και από την έκταση της περίσσειας του δέρματος.

Περιθηλαία ανόρθωση

Ευρέως γνωστή και ως donut lift. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για γυναίκες που χρειάζονται ήπια προς μέτρια ανόρθωση και δεν έχουν μεγάλη περίσσεια δέρματος. Κατά την επέμβαση αφαιρείται δέρμα περιμετρικά της θηλής, το σχήμα και μέγεθος της οποίας βελτιώνεται. Οι εσωτερικοί ιστοί αναμορφώνονται και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα σφριγηλό και ανυψωμένο στήθος. Η τομή εντοπίζεται τελικά μόνο περιμετρικά της θηλαίας άλω και απαλύνεται στην πορεία 1 έτους.

Ανόρθωση με κάθετη τομή

Αυτή η τεχνική συστήνεται σε γυναίκες με μέτρια ή ελαφρώς σημαντική πτώση. Η τομή γίνεται περιμετρικά της θηλής και μετά εκτείνεται έως την υπομάστια γραμμή. Το στήθος στη συνέχεια ανορθώνεται και τοποθετείται ύστερα από χειρισμούς στη φυσική του θέση.

Ανόρθωση με τομή τύπου άγκυρας

Αυτή η τεχνική αφορά γυναίκες με έντονη πτώση των μαστών τους και η τομή εκτείνεται περιμετρικά της θηλής, κάθετα από τη θηλή προς την υπομάστιο, καθώς και κατά μήκος τμήματος της υπομάστιου πτυχής δημιουργώντας συνολικά το σχήμα μιας άγκυρας. Στη συνέχεια ο μαστός υπόκειται ανόρθωση και σύσφιξη καθώς αφαιρείται όλη η περίσσεια δέρματος και μετακινείται το στήθος στη φυσική του θέση.

Αυξητική μαστοπηξία

Τέλος πολύ συχνό φαινόμενο είναι η ανάγκη για αύξηση του όγκου του γυναικείου στήθους παράλληλα με τη ανόρθωση του, είτε με ενθέματα σιλικόνης είτε με μεταφορά λίπους.     Ο κ Καλογεράκης θα σας ενημερώσει σχετικά στην περίπτωση που η ανατομία του στήθους σας και οι προτιμήσεις σας το επιβάλλουν.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Η επέμβαση πραγματοποιείται στο χειρουργείο σε μια από τις πολυτελείς κλινικές που συνεργάζεται ο ιατρός ανάλογα την πόλη. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται καθώς και το σύνολο του προσωπικού είναι επιλεγμένα με γνώμονα την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα.

Η επέμβαση διαρκεί 2-3 ώρες και συνήθως οι ασθενείς αναρρώνουν σύντομα. Το στήθος σας θα είναι ελαφρώς οιδηματώδες και οι ενοχλήσεις θα είναι ελάχιστες καθώς θα σας χορηγηθεί παυσίπονη θεραπεία.
Η επιστροφή σε δουλειά γραφείου μπορεί να γίνει σε μια εβδομάδα ενώ άσκηση ή χειρωνακτική εργασία σε 3-4 εβδομάδες.
Επιβάλλεται η χρήση ειδικού στηθόδεσμου για 4-6 εβδομάδες

Υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο να μπορείτε να θηλάσετε μετά από τέτοιου είδους επέμβαση αλλά από την άλλη αυτό εξαρτάται ως ένα βαθμό και από την τεχνική στην οποία θα υποβληθείτε. Ο κ Καλογεράκης θα σας εξηγήσει αναλυτικά κατά την επίσκεψη σας στο ιατρείο. Η επιστροφή σε δουλειά γραφείου μπορεί να γίνει σε μια εβδομάδα ενώ άσκηση ή χειρωνακτική εργασία σε 3-4 εβδομάδες.
Επιβάλλεται η χρήση ειδικού στηθόδεσμου για 4-6 εβδομάδες

Οι γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον έξι μήνες μετά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό.

Αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους αποσκοπεί στην αύξηση του μεγέθους των μαστών και είναι η πιο διαδεδομένη επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής παγκοσμίως.
Επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης μέσω μιας μικρής τομής είτε με τη βοήθεια της μεταφοράς λίπους από άλλη περιοχή του σώματος.

Ο κ Καλογεράκης συναισθάνεται πλήρως τη θετική επίδραση που έχει η αυξητική στήθους στη γυναικεία αυτοεκτίμηση, θυληκότητα και αυτοπεποίθηση και για αυτό θεωρεί ότι είναι μία απο τις επεμβάσεις που προσφέρουν ανταποδοτικά τέραστιο βαθμό ικανοποίησης.

Τα γονίδια, η εγκυμοσύνη και οι αυξομειώσεις βάρους επηρεάζουν συχνά αρνητικά την ελκυστική εμφάνιση των μαστών αλλά με τη βοήθεια των πιο σύγχρονων τεχνικών ο Ιατρός μπορεί να βελτιώσει τη γυναικεία σιλουέτα προσφέροντας ένα κομψό και κυρίως φυσικό αποτέλεσμα.

Η Συνεδρία

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη ο κ Καλογεράκης θα σας αναλύσει την εξατομικευμένη πρόταση που θα προκύψει απο την ανάλυση της σωματοδομής σας και απο τις αισθητικές σας προτιμήσεις.Η επιλογή ενθεμάτων ή λίπομεταφοράς, η θέση τοποθέτησης των ενθεμάτων και η επιλογή θέσης της τομής είναι τα τρία σημαντικά στοιχεία που πρέπει να αποφασιστούν σωστά ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Επιλογή Ενθέματων ή Λιπομεταφοράς

Χρησιμοποιούνται μόνο ενθέματα των εταιρειών Allergan και Mentor που κατά γενική ομολογία αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως. Η πρακτική μας είναι να μη γίνεται καμία έκπτωση στην ποιότητα των ενθεμάτων αποφεύγοντας έτσι μέτρια αποτελέσματα ή επιπλοκές που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν στη διεθνή ιατρική κοινότητα με ενθέματα άλλων εταιρειών.
Τα ενθέματα είναι ανατομικά ( σχήμα δάκρυ) ή στρόγγυλα και επιλέγονται με βάση την ανατομία του θώρακος και των μαστών σας αλλά και σε συνάρτηση με τις επιθυμίες και τις αισθητικές σας προτιμήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ενθέματα διαφόρων τύπων και μεγεθών ώστε να προκύψουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για το τι σας ταιριάζει.
Η λιπομεταφορά ενδείκνυται στις περιπτώσεις που το στήθος σας χρειάζεται ήπια η μέτρια μεγένθυση και ασφαλώς υπάρχει παράλληλα περίσσεια λίπους σε άλλες περιοχές του σώματός σας.Χρησιμοποιείται συχνά σε περιστατικά ανισομαστίας και ενίοτε απαιτούνατι 2-3 παρεμβάσεις για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα.

Επιλογή της θέσης των ενθεμάτων

Ανάλογα με τη σωματοδομή σας αλλά και το είδος των καθημερινών σας δραστηριοτήτων επιλεγουμε να τοποθετήσουμε τα ενθέματα σε μία από τις εξής θέσεις:

 • Υπό του μαζικού αδένα ,( subglandural) τεχνική η οποία προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα και γρήγορη ανάρρωση αλλά έχει κάποιους περιορισμούς.
 • Υπό του μείζονα θωρακικού μυός , (submuscular) τεχνική η οποια ενδείκνυται σε περιπτώσεις πολύ μικρών μαστών.
 • Υπό του μυός στον άνω πόλο και υπο του αδένα στον κάτω πόλο , (dual plane )σύγχρονη τεχνικη η οποία συνδυάζει πλεονεκτήματα των 2 πρώτων και χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην πρακτική μας
 • Τέλος, υπέρ του μυός και υπό της περιτονίας του , (subfascial) πολύ συγχρονη τεχνική η οποία προσφέρει συνήθως ικανή κάλυψη των ενθεματών συνδυαζόμενη με τα πλεονεκτήματα της γρήγορης ανάρρωσης και της διατήρησης ανέπαφου μυός.

Η θέση της τομής

Η θέση της τομής, ανάλογα με την ανατομία του στήθους σας και το είδος και μέγεθος των ενθεμάτων  μπορεί να είναι είτε γύρω από την θηλή (περιθηλαία προσπέλαση), είτε κάτω από τον μαστό (υπομάστια). Σε κάθε περίπτωση οι τομές τοποθετούνται σε φυσικές πτυχές ή σε περιοχές όπου το χρώμα του δέρματος σκουραίνει και γίνονται λιγότερο ορατές.

Αποθεραπεία

Το χειρουργείο διαρκεί 1-2 ώρες και ανάλογα την περίσταση παραμένετε το μέγιστο ένα βράδυ στην κλινική. Επιστροφή σε δουλειά γραφείου είναι εφικτή σε 4-5 ημέρες ενώ άσκηση ή χειρωνακτική εργασία σε 4 εβδομάδες.

Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και οι επίδεσμοι μικροσκοπικοί και αδιάβροχοι.Θα χρειαστεί να φοράτε αθλητικό στηθόδεσμο για 4 εβδομάδες και ο Ιατρός θα σας παρακολουθεί συχνά το πρώτο τρίμηνο.

Μειωτική στήθους

Το μέγεθος του στήθους παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ισορροπημένη και ελκυστική γυναικεία σιλουέτα και όταν αυτό είναι πολύ μεγάλο για το σωματότυπο σας μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία και καταπόνηση.

Γυναίκες με υπερμεγέθεις μαστούς, πέραν της χαμηλής αυτοπεποίθησης, υποφέρουν από χρόνιους πόνους στον αυχένα και την πλάτη καθώς και από δερματικές ενοχλήσεις στις υπομάστιες πτυχές. Η μειωτική μαστών μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα και να προσφέρει ένα συμμετρικό και ελκυστικό στήθος που θα είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα βελτιώνοντας παράλληλα την ψυχολογία και την καθημερινότητα σας.

Με τη συγκεκριμένη επέμβαση αφαιρείται η περίσσεια δέρματος, λίπους και μαζικού αδένα και οι θηλές μεταφέρονται στη σωστή τους θέση, έτσι το στήθος γίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και αρμονικό με τον σωματότυπο κάθε γυναίκας.

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ

Οι γυναίκες που θα επωφεληθούν από τη μειωτική μαστών είναι όσες υποφέρουν από τα παρακάτω:

 • Άβολα μεγάλοι και κρεμασμένοι μαστοί
 • Χρόνιοι πόνοι στον αυχένα και την πλάτη και κακή στάση σώματος
 • Δερματικές ενοχλήσεις στις υπομάστιες πτυχές
 • Ανισομαστία και ασύμμετρη θέση των θηλών

Η επέμβαση μπορεί να βελτιώσει δραστικά την ποιότητα ζωής και να επιτρέψει ξανά στις γυναίκες να ασχοληθούν με τα σπορ και τα χόμπι που αγαπούν καθώς και να φορέσουν ρούχα που αναδεικνύουν τη νέα τους σιλουέτα.

Η Συνεδρία σας με τον Ιατρό

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη, ο κ Καλογεράκης θα σας εξηγήσει τα οφέλη και τις προσδοκίες της επέμβασης και θα σας αναλύσει το εξατομικευμένο πλάνο του για εσάς με βάση τις ανατομικές παραμέτρους τους στήθους σας, που θα προκύψουν από την ενδελεχή κλινική εξέταση, καθώς και τις αισθητικές σας προτιμήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να λυθούν όλες σας οι απορίες και να βεβαιωθείτε ότι αυτή η επέμβαση όντως θα αλλάξει τη ζωή και την καθημερινότητα σας.

Επεμβατικές τεχνικές μειωτικής στήθους

Η τεχνική που θα επιλεγεί εξαρτάται από το μέγεθος των μαστών,το βαθμό πτώσης, την απόσταση της θηλής από την κανονική της θέση καθώς και τη σύσταση των εσωτερικών ιστών και πιο συγκεκριμένα την αναλογία λιπώδους ιστού και μαζικού αδένα.

Αναλυτικότερα ο κ Καλογεράκης χρησιμοποιεί τις παρακάτω μεθόδους:

Λιποαναρρόφηση μαστών

Αυτή η τεχνική ενδείκνυται για γυναίκες που θέλουν να μειώσουν ελαφρώς το στήθος τους και όταν αυτό αποτελείται κυρίως από λιπώδη ιστό και λιγότερο από μαζικό αδένα. Επίσης επιβάλλεται το δέρμα να έχει καλή ελαστικότητα για να παραχθεί ένα σφριγηλό αποτέλεσμα. Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει μικροσκοπικές τομές και η περίοδος αποκατάστασης είναι πολύ σύντομη και ανώδυνη.

Μειωτική μαστών με κάθετη τομή

Οι γυναίκες που χρειάζονται μια μέτρια μειωτική είναι ιδανικές υποψήφιες για αυτή τη μέθοδο που περιλαμβάνει τομές περιμετρικά της θηλής και επεκτείνονται κάθετα από τη θηλή προς την υπομάστια πτυχή. Στη συνέχεια αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και ιστών από τους μαστούς και το νέο κωνικό σφριγηλό στήθος ανορθώνεται στην φυσική του θέση.

Μειωτική μαστών με τομή τύπου άγκυρας

Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει σημαντική μείωση των μαστών και ολική αναδόμηση τους. η τομή εκτείνεται περιμετρικά της θηλής, κάθετα από τη θηλή προς την υποσμάστιο καθώς και κατά μήκος τμήματος της υπομάστιου πτυχής, δημιουργώντας συνολικά το σχήμα μιας άγκυρας. Στη συγκεκριμένη τεχνική και λόγω της μεγάλης παρέμβασης ενδέχεται να τοποθετηθεί παροχέτευση για λίγες ημέρες.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Η επέμβαση πραγματοποίειται στο χειρουργείο σε μια από τις πολυτελείς κλινικές που συνεργάζεται ο ιατρός ανάλογα την πόλη. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται καθώς και το σύνολο του προσωπικού είναι επιλεγμένα με γνώμονα την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα.

Η επέμβαση διαρκεί 2-3 ώρες και συνήθως οι ασθενείς αναρρώνουν σύντομα. Το στήθος σας θα είναι ελαφρώς οιδηματώδες και οι ενοχλήσεις θα είναι ελάχιστες καθώς θα σας χορηγηθεί παυσίπονη θεραπεία.
Η επιστροφή σε δουλειά γραφείου μπορεί να γίνει σε μια εβδομάδα ενώ άσκηση η χειρωνακτική εργασία σε 3-4 εβδομάδες
Επιβάλλεται η χρήση ειδικού στηθόδεσμου για 4-6 εβδομάδες

Υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο να μπορείτε να θηλάσετε μετά από τέτοιου είδους επέμβαση αλλά από την άλλη αυτό εξαρτάται ως ένα βαθμό και από την τεχνική στην οποία θα υποβληθείτε. Ο κ Καλογεράκης θα σας εξηγήσει αναλυτικά κατά τη επίσκεψη σας στο ιατρείο. Επιβάλλεται η χρήση ειδικού στηθόδεσμου για 4-6 εβδομάδες

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι σε μεγάλη αύξηση του βάρους ή σε σημαντικές ορμονικές διαταραχές υπάρχει νέα αύξηση του μεγέθους των μαστών και σε αυτήν την περίπτωση ενδέχεται να χρειαστεί επανεπέμβαση

Εισολκή Θηλών

H Εισολκή Θηλών στο γυναικείο στήθος δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και οφείλεται στην ύπαρξη βραχύτερων και πιο σφιχτών γαλακτοφόρων πόρων. Η εισολκή μπορεί να προκύψει ετερόπλευρα ή και στις δύο θηλές και το μέγεθος του προβλήματος εξαρτάται από το αν η θηλή παραμένει μόνιμα ανεστραμένη ή περιστασιακά. Η μόνιμη εισολκή θηλών είναι δύσκολο να ανταποκριθεί σε μη χειρουργική θεραπεία.

Η Εισολκή Θηλών, αν και θεωρείται κυρίως ένα αισθητικό πρόβλημα, εντούτοις, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τον θηλασμό. Ένας τρόπος για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι η χρήση μιας ανώδυνης συσκευής που αναρροφά απαλά την εισελκόμενη θηλή.Αν η εισολκή Θηλής προκύψει σε κάποιο μετέπειτα στάδιο της ζωής της ασθενούς μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να οφείλεται σε νόσους των μαστών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού και συνεπώς θα πρέπει η ασθενής να προβεί σε έλεγχο από ειδικό μαστολόγο.

Η επέμβαση

Ο κ Καλογεράκης εφαρμόζει μία τεχνική κατά την οποία οι κοντύτεροι πόροι διατέμνονται υπό τοπική αναισθησία και η θηλή εκστρέφεται προς τα έξω με τη χρήση ενός συνδυασμού ραμμάτων και αναδιαμόρφωσης του σχήματος της. Μετά από την εφαρμογή αυτής της επέμβασης η θηλή έιναι φυσιολογική αλλά ο θηλασμός μελλοντικά είναι αβέβαιος και εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος του προβλήματος προεγχειριτικά.

Η αποθεραπεία είναι πολύ σύντομη και τα απολέσματα προσφέρουν μεγάλο βαθμό ικανοποίησης.

Αντιμετώπιση επιπλοκών ενθεμάτων

Η αυξητική στήθους είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση παγκοσμίως με μεγάλο βαθμό ικανοποίησης για τις γυναίκες που αποφασίζουν να την κάνουν. Ωστόσο ορισμένες φορές εξαιτίας αστοχίας του υλικού, κακής χειρουργικής σχεδίασης ή τεχνικής και απρόσμενης αντίδρασης του οργανισμού μπορεί να προκύψουν προβλήματα που σχετίζονται με τα ενθέματα σιλικόνης.
Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να εμφανιστεί ινώδης κάψα, ρήξη ενθέματος ή μετακίνηση του, ενδεχομένως να παρατηρηθούν πτυχώσεις στο δέρμα ή ο μαστός να είναι πτωτικός ενώ το ένθεμα παραμένει ψηλά στην αρχική του θέση δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να εμπιστευτείτε τον κ Καλογεράκη που εξειδικεύεται στην χειρουργική μαστού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων πολύπλοκων προβλημάτων.

Οι συνήθεις Επιπλοκές και η Αντιμετώπιση τους

Συχνά, ορισμένες γυναίκες είναι δυσαρεστημένες με το μέγεθος, τον τύπο και το σχήμα του ενθέματος που επιλέχθηκε. Άλλες φορές ενώ αρχικά ήταν ικανοποιημένες, με το πέρασμα των ετών και την αλλαγή των προτιμήσεων τους θεωρούν ότι δεν τους ταιριάζει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση προκύπτει από μία ενδελεχή συζήτηση με τον ιατρό και μέσα από μία εξατομικευμένη πρόταση που προκύπτει με βάση την σωματοδομή σας και το γούστο σας.

Σε ένα ποσοστό 8% η φυσιολογική μεμβράνη που σχηματίζεται περικλείοντας το ένθεμα μπορεί να υπερπλαστεί και να σκληρύνει συμπιέζοντας τα ενθέματα και προκαλώντας πόνο και δυσμορφία.

Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αφαίρεση των ενθεμάτων και της κάψας και επανατοποθέτησή τους σε νέο πλάνο μειώνοντας τις πιθανότητες υποτροπής.

Η ρήξη ενθέματος μπορεί να είναι ένδο ή εξωκαψική και άλλοτε προκαλεί ή όχι συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία η αλλαγή του ενθέματος για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

Ο κ Καλογεράκης συμμερίζεται την απογοήτευσή σας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και είναι πρόθυμος να διορθώσει το πρόβλημα βασιζόμενος στην αναλυτική μελέτη του μαστού και την μαθηματική σχεδίαση που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη ώστε να προκύψει ένα άριστο αποτέλεσμα.

Οι πτυχώσεις στο δέρμα, μετά από αυξητική μαστού με σιλικόνη, προκύπτουν όταν οι φυσικές πτυχώσεις του ενθέματος είναι ευδιάκριτες μέσω του δέρματος. Εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες με λεπτό δέρμα μαστού ή σε εκείνες που είχαν Ενθέματα Σιλικόνης κάτω από το μαζικό αδένα  και όχι κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.

Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με μετακίνηση του ενθέματος κάτω από το μυ και ενδεχομένως αντικατάστασή του από κάποιο άλλο διαφορετικής σύστασης και καλύτερης ποιότητας. Ορισμένες φορές βοηθάει η μεταφορά λίπους στην περιοχή ή η χρήση ενός ειδικού πλέγματος που περικλείει το εκτεθειμένο ένθεμα.

Σε αυτήν την περίπτωση, οδηγούμαστε σε ανόρθωση των μαστών σε συνδυασμό με την αντικατάσταση ή όχι των ενθεμάτων ανάλογα με την ηλικία τους και την ενδεχόμενη φθορά τους.