MENU

Αισθητική Χειρουργική Σώματος

Λιποαναρρόφηση

Η συσσώρευση λίπους σε ορισμένες περιοχές του σώματος είναι επίμονη και πολλές φορές ανθεκτική σε κάθε είδους άσκηση ή διατροφή. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση έρχεται να δώσει τη λύση και να βελτιώσει το περίγραμμα του σώματος αφαιρώντας λίπος από την κοιλιά, τη μέση, τους γοφούς, το στήθος, τους βραχίονες, τις γάμπες και το λαιμό. Πρέπει να καταστεί σαφές ωστόσο ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση αντιμετωπίζει τοπικά προβλήματα
περίσσειας λιπώδους ιστού και βοηθά στη μείωση των πόντων αλλά δε αποτελεί επιλογή απώλειας βάρους και μαζικού αδυνατίσματος.

Ο κ Καλογεράκης ύστερα από μία συνεδρία μπορεί να σας ενημερώσει για το πόσο ωφέλιμη ή μη θα ήταν η συγκεκριμένη επέμβαση για το σωματότυπό σας και για τη μέθοδο νάρκωσης (τοπική ή γενική αναισθησία) η οποία χρειάζεται για την περίστασή σας.

Η Επέμβαση

Η διάρκεια της επέμβασης ποικίλλει ανάλογα τον αριθμό των περιοχών που θα υποβληθούν σε θεραπεία. Αρχικά διηθείται η περιοχή με ένα ειδικό διάλυμα που παρέχει αναισθησία και αγγειοσύσπαση ώστε να αποφύγουμε τον πόνο και τις μικροαιμορραγίες. Στη συνέχεια, διενεργούνται μικροσκοπικές τομές της τάξης των 3-4 χιλιοστών ώστε να εισαχθούν τα εργαλεία της αναρρόφησης και να αφαιρεθεί με ασφάλεια το περιττό λίπος. Η επιτυχία της επέμβασης βασίζεται στην αφαίρεση της σωστής ποσότητας λίπους η οποία ακολουθείται από την απαραίτητη παθητική ρίκνωση του δέρματος η οποία αποτελεί και φυσιολογική ιδιότητα του. Το
αποτέλεσμα της επέμβασης θα γίνει ορατό λίγες εβδομάδες αργότερα (4-6) όταν και θα υποχωρήσει το οίδημα και θα επανακάμψει πλήρως ο οργανισμός.

Η αποθεραπεία είναι σύντομη και ανώδυνη και η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε λίγες μόλις ημέρες ανάλογα βέβαια την περίσταση. Οι ουλές επουλώνουν εξαιρετικά και ο βαθμός ικανοποίησης πολύ μεγάλος.

Κοιλιοπλαστική

Αρκετά συχνά μετά την εγκυμοσύνη ή τη μαζική απώλεια βάρους παρατηρείται περίσσεια δέρματος και λίπους καθώς και εμφάνιση ραγάδων στην κοιλιακή περιοχή. Όλα τα προαναφερόμενα αντιμετωπίζονται ιδανικά με την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής. Επίσης
διορθώνεται χειρουργικά και η διάσταση των ορθών κοιλιακών η οποία δίνει τη αίσθηση της διόγκωσης της κοιλιάς και προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια. Συνοπτικά επομένως η επέμβαση προσφέρει μερική απώλεια βάρους και έντονη βελτίωση του περιγράμματος της κοιλιάς.

Ο κ Καλογεράκης εφαρμόζει διάφορες τεχνικές κοιλιοπλαστικής οι οποίες παρατίθενται παρακάτω:

  1. Κλασσική Κοιλιοπλαστική
  2. Mini Κοιλιοπλαστική
  3. Κυκλοτερής Κοιλιοπλαστική (ύστερα από μαζική απώλεια βάρους)
  4. Κοιλιοπλαστική συνδυασμένη με λιποαναρρόφηση

Η φιλοσοφία όλων των τεχνικών βασίζεται στη χειρουργική αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους μεταξύ ομφαλού και εφηβαίου, διαμέσου τομών οι οποίες διαφέρουν ανάλογα την περίσταση και τοποθετούνται πάντοτε σε σημεία μη εμφανή στην κοινή θέα. Παράλληλα γίνεται όπου χρειάζεται σύσφιξη των υποκείμενων κοιλιακών τοιχωμάτων και λιποαναρρόφηση των πλαϊνών της μέσης και της άνω κοιλιακής χώρας για να επιτευχθεί ένα βελτιστοποιημένο
αποτέλεσμα. Είναι συνήθως αναγκαία η τοποθέτηση παροχετεύσεων και η παραμονή εντός κλινικής για 1-2 ημέρες.

Η αποθεραπεία διαρκεί 2 εβδομάδες και η επάνοδος στην άσκηση 4 εβδομάδες. Αρχικά υπάρχει οίδημα και υπαισθησία στην κατώτερη κοιλιακή χώρα τα οποία υποχωρούν εντός 4-6
εβδομάδων. Είναι απαραίτητη η χρήση ελαστικής ζώνης για λίγο καιρό μετεγχειριτικά καθώς βοηθάει στη γρηγορότερη ανάκαμψη. Η επέμβαση προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα και αποτελεί κορωνίδα των παρεμβάσεων Πλαστικής Χειρουργικής στην κοιλιακή περιοχή.

Βραχιονοπλαστική

Η περίσσεια δέρματος και η χαλάρωση των μπράτσων αποτελεί συχνό πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα τους περισσότερους ανθρώπους και δυστυχώς σπάνια μπορεί να διορθωθεί μη χειρουργικά. Η χαλάρωση των βραχιόνων οφείλεται είτε σε μεγάλη απώλεια βάρους είτε στη φυσιολογική φθορά των ιστών με το πέρασμα των χρόνων.

Ο κ Καλογεράκης ύστερα από μία ενδελεχή κλινική εξέταση μπορεί να σας συμβουλέψει ποια χειρουργική μέθοδος δύναται να λύσει το δικό σας πρόβλημα με τις μικρότερες δυνατές τομές.

Η Επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με γενική ή τοπική αναισθησία κατά περίσταση και διαρκεί περίπου 2-3 ώρες. Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται διαμέσου μιας τομής που κρύβεται στη μασχάλη. Όταν το πρόβλημα είναι εντονότερο ίσως χρειαστεί να επεκταθεί η τομή κατά μήκος της εσωτερικής πλευράς του βραχίονα εκτεινόμενη από τη μασχάλη έως πριν τον αγκώνα. Συνήθως η επέμβαση συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση τμήματος του μπράτσου για να βελτιστοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Η αποθεραπεία είναι σύντομη και η επάνοδος στην εργασία εντός 10-15 ημερών. Το αποτέλεσμα προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση και αλλαγή στην καθημερινότητα των ασθενών καθώς αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους και τους επιτρέπει πλέον να φορέσουν αγαπημένα τους ρούχα που πριν απέφευγαν.

Ανόρθωση Μηρών

Η περίσσεια δέρματος και η χαλάρωση των μηρών αποτελεί πρόβλημα που επηρεάζει έντονα τον ψυχισμό ορισμένων ανθρώπων και δυστυχώς σπάνια μπορεί να διορθωθεί μη χειρουργικά. Η χαλάρωση των μηρών οφείλεται είτε σε μεγάλη απώλεια βάρους είτε στη φυσιολογική φθορά των ιστών με το πέρασμα των χρόνων.

Ο κ Καλογεράκης ύστερα από μία ενδελεχή κλινική εξέταση μπορεί να σας συμβουλέψει ποια χειρουργική μέθοδος δύναται να λύσει το δικό σας πρόβλημα με τις μικρότερες δυνατές τομές.

Η Επέμβαση

Το περίσσειο δέρμα στο άνω τμημα του μηρού αφαιρείται με γενικη αναισθησία και η τομή τοποθετείται μέσα στη μηροβουβωνική πτυχή ώστε να είναι δυσδιάκριτη. Όταν υπάρχει έντονη χαλάρωση και κρεμάμενο δέρμα και στον εγκάρσιο άξονα τότε χρειάζεται οι τομές να επεκταθούν και στην έσω επιφάνεια του μηρού. Η επέμβαση συνήθως συνδυάζεται με
λιποαναρρόφηση ώστε να βελτιστοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Η αποθεραπεία διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες και είναι αναγκαία η χρήση ελαστικού κολάν για λίγο καιρό ώστε να εξασφαλιστεί καλό αποτέλεσμα και γρήγορη ανάρρωση.

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις μετά από μαζική απώλεια βάρους ή σε περίπτωση ολιστικής παρέμβασης για ανόρθωση μηρών και γλουτών.

Αιδιοπλαστική

Η υπερτροφία των χειλέων του αιδοίου είναι σύνηθες φαινόμενο και εντοπίζεται είτε
ετερόπλευρα είτε και στις δύο πλευρές του αιδοίου. Συχνά προκαλεί δυσαρέσκεια στις γυναίκες και επηρεάζει την ψυχολογία τους και κατ ́ επέκταση τη σεξουαλική τους ζωή.

Ο κ Καλογεράκης μπορεί χειρουργικά να βελτιώσει θεαματικά την εμφάνιση της περιοχής χωρίς να επηρεαστεί η αισθητικότητα των ερωτογενών ζωνών.

Η Επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία κατά περίσταση και περιλαμβάνει αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού και συρραφή με απορροφήσιμα ράμματα. Οι τομές συνήθως επουλώνουν άριστα και οι ουλές απαλείφονται με το πέρασμα των μηνών. Η αισθητικότητα δεν
επηρεάζεται κάτι που συνεπάγεται φυσιολογική σεξουαλική ζωή.

Η νοσηλεία είναι ημερήσια και προσοχή χρειάζεται το πρώτο 24ώρο για τυχόν μικροαιμορραγίες καθώς η περιοχή είναι αγγειοβριθής. Επάνοδος στην εργασία είναι εφικτή σε λίγες ημέρες ενώ σεξουαλικές επαφές επιτρέπονται ύστερα από την πλήρη επούλωση και αποθεραπεία των τραυμάτων (3-4 εβδομάδες).

Η πλειονότητα γυναικών που υποβάλλονται στην συγκεκριμένη επέμβαση είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένες και αυτό επηρεάζει θετικά την ψυχολογία και την καθημερινότητά τους.