MENU

Αισθητική Χειρουργική Προσώπου

Facelift (Ρυτιδεκτομή) - Ανόρθωση Προσώπου και Λαιμού

Με την πάροδο των ετών το δέρμα και οι υποκείμενοι ιστοί του προσώπου και του λαιμού χαλαρώνουν και ατροφούν. Τα προαναφερόμενα σε συνδυασμό με την αθροιστική επίδραση του ήλιου προκαλούν ρυτίδες και χαλάρωση στο πρόσωπο και το λαιμό συντελώντας σε μία εικόνα γήρατος που προβληματίζει πολλές γυναίκες.

Το Facelift μπορεί να αντιστρέψει σε μεγάλο βαθμό την πτώση και την χαλάρωση ιδίως στο κάτω τριτημόριο του προσώπου και το Λαιμό.

H Επέμβαση

Ο κ Καλογεράκης ύστερα από ενδελεχή εξέταση θα σας προτείνει μία εξατομικευμένη προσέγγιση για την αναζωογόνηση του προσώπου και του λαιμού σας προσδιορίζοντας το
είδος του Facelift (Full, Mini) που χρειάζεστε καθώς και τις ενδεχόμενες παρεμβάσεις στην περιοχή των ματιών και του μετώπου οι οποίες θα βελτιστοποιούσαν ολιστικά το αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση οι τομές τοποθετούνται μέσα στα μαλλιά και γύρω από το αυτί, κατά μήκος
της φυσιολογικής πτύχωσης που συνήθως υπάρχει, με σκοπό να μην είναι ορατές. Επιπλέον χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνικές για να αποφευχθούν εικόνες ̈τραβήγματος ̈ του στόματος που είναι αντιαισθητικές, καθώς η ανόρθωση γίνεται πρωτίστως στα βαθύτερα στρώματα του προσώπου και δε βασίζεται μόνο στην αφαίρεση δέρματος. Διορθώνονται έτσι περιοχές έντονης ρυτίδωσης και χαλάρωσης στις παρειές (μάγουλα), στις ρινοχειλικές αύλακες, στους κροτάφους, κατά μήκος της κάτω γνάθου και γενικότερα σε όλο το μέσο και κάτω τρίτο του προσώπου και του λαιμού.

Η επέμβαση διαρκεί 3 περίπου ώρες και θα χρειαστεί υπό προϋποθέσεις να διανυκτερεύσετε μία βραδιά στην κλινική.

Κάπνισμα
Το κάπνισμα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ομαλή και γρήγορη επούλωση των τραυμάτων και κατ’ επέκταση της αποθεραπείας. Συνιστάται η διακοπή του για λίγες βδομάδες
πριν και μετά την επέμβαση.

Φάρμακα
Ενδεχόμενη αντιπηκτική αγωγή πρέπει να τροποποιηθεί εν όψει της επέμβασης για να αποφευχθούν επιπλοκές που θα καθυστερήσουν την αποθεραπεία.

Περίοδος Αποθεραπείας
Επιστροφή στις κοινωνικές συναναστροφές μπορεί να γίνει σε 5 ημέρες και επάνοδος στην εργασία σε 2 εβδομάδες. Άσκηση μπορείτε να ξεκινήσετε περίπου σε 3 βδομάδες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα αναδεικνύεται μόλις υποχωρήσει πλήρως το οίδημα μετά τις 4-6 εβδομάδες και σας
αποδίδει 12 χρόνια νεότητας.

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική αποσκοπεί στη βελτίωση του σχήματος και της θέσης των ανατομικών
στοιχείων του αυτιού, διορθώνοντας ατέλειες στη δομή του, που υπάρχουν εκ γενετής ή προέκυψαν ύστερα από κάποιο τραυματισμό.

Πιο συγκεκριμένα η Ωτοπλαστική μπορεί να διορθώσει τα αφεστώτα (πεταχτά) αυτιά, τα μεγάλα (μακρωτία) και τα δυσμορφικά καθώς και αυτά που έχουν υποστεί εγκαύματα και τραυματισμούς με συχνότερους όλων το δισχιδές λόβιο (από τράβηγμα σκουλαρικιού) και τα δήγματα ζώων.

Η καλύτερη ηλικία για να αποκατασταθεί η ανατομία του αυτιού χωρίς να επηρεαστεί η ψυχοσύνθεση του ατόμου είναι η άμεση προσχολική περίοδος (5-6 ετών), χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι σε κάθε ηλικία δεν είναι ευεργετική και θεαματική η παρέμβαση αποφέροντας μεγάλο ποσοστό ικανοποίησης.

Η Επέμβαση

Υπάρχει πληθώρα χειρουργικών τεχνικών και προσεγγίσεων που ο κ Καλογεράκης μπορεί να σας αναλύσει και να εφαρμόσει κατά περίσταση η φιλοσοφία των περισσότερων είναι η
αναδιαμόρφωση του χόνδρινου σκελετού του αυτιού διαμέσου μιας οπισθοωτιαίας τομής και με τη βοήθεια είτε ραμμάτων είτε χάραξης του χόνδρου είτε συνδυασμό αυτών.

Η επέμβαση διαρκεί 2 ώρες και μπορεί να γίνει είτε με τοπική αναισθησία (σε μεγάλα παιδιά και ενήλικες) είτε με γενική αναισθησία.

Οι τομές επουλώνουν άριστα και είναι δυσδιάκριτες και καλύπτονται με γάζες και επιδέσμους για 5-7 ημέρες.

Η επάνοδος στο σχολείο ή στην εργασία είναι εφικτή μετά την 1η εβδομάδα και τα αποτελέσματα είναι άμεσα με συνεχή βελτίωση καθώς το οίδημα υποχωρεί σταδιακά τις πρώτες 2-4 εβδομάδες.

Αισθητική & Λειτουργική Ρινοπλαστική

Η Ρινοπλαστική μπορεί να διορθώσει το μέγεθος και το σχήμα της μύτης σας με μεγάλη ασφάλεια και ακρίβεια. Επίσης είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά της στη βελτίωση της αναπνοής με ότι αυτό συνεπάγεται στη καθημερινότητά σας όπως η καλύτερη άσκηση και ο πιο
ξεκούραστος ύπνος. Το πιο σημαντικό στη ρινοπλαστική είναι το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις
αισθητικές γραμμές του δείχνοντας έτσι όσο πιο φυσικό χωρίς να ξενίζει.

Ο κ Καλογεράκης ύστερα από ενδελεχή εξέταση της εξωτερικής και εσωτερικής ανατομίας της μύτης σας και πάντα σε συνδυασμό με τις υποδείξεις για τις ανησυχίες που έχετε θα σας προτείνει μία εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση που θα περιλαμβάνει την κλειστή ή την ανοικτή μέθοδο αισθητικής ρινοπλαστικής συνοδευόμενη ενδεχομένως από
διαφραγματοπλαστική στην περίπτωση που απαιτείται και λειτουργική βελτίωση της αναπνοής.

Η Επέμβαση

Η Ρινοπλαστική έχει την ικανότητα να διορθώσει ατέλειες η δυσμορφίες της μύτης σας που σας απασχολούν. Ανάλογα με το εύρος και το ανατομικό σημείο της παρέμβασης επιλέγεται και η αντίστοιχη μέθοδος.

Οι δύο μέθοδοι είναι η Ανοιχτή και η Κλειστή Ρινοπλαστική. Η διαφορά τους είναι ότι στην Ανοιχτή μέθοδο υπάρχει μια μικρή τομή στη στυλίδα (δέρμα μεταξύ των δύο ρωθώνων) της τάξης των τριών χιλιοστών, η οποία σύντομα κυριολεκτικά εξαλείφεται και η οποία προσφέρει στον κ Καλογεράκη τη δυνατότητα να παρέμβει με μεγαλύτερη άνεση και υπό άμεση ορατότητα ώστε να διορθώσει με ακρίβεια τις ατέλειες και να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα. Στην κλειστή μέθοδο από την άλλη όλες οι τομές είναι εσωτερικές αλλά με ακρίβεια προσεγγίζονται μόνο συγκεκριμένες δομές όπως για παράδειγμα η ράχη της μύτης, υπέγερση της οποίας προκαλεί τον Ύβο (Καμπούρα).

 Ο προέχων ύβος της ράχης της ρινός είναι το συχνότερο πρόβλημα που απασχολεί τους ασθενείς και διορθώνεται εντυπωσιακά αφαιρώντας την περίσσεια του οστού
και του χόνδρου προσδίδοντας το επιθυμητό σχήμα στην μύτη σας. Αντιθέτως στην περίπτωση που το πρόβλημα εντοπίζεται στην κορυφή της μύτης (πιο ογκώδης κορυφή-”boxy tip”- ή πιο στρογγυλή) η ανοιχτή Ρινοπλαστική θα δώσει τη λύση. Αυτό επιτυγχάνεται με την αφαίρεση τμήματος του χόνδρου που υποστηρίζει την κορυφή και αναδιαμόρφωσή της.

Η διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται απόλυτα από την έκταση των παρεμβάσεων και κυμαίνεται από 2-3,5 ώρες.Βγαίνοντας από το χειρουργείο θα έχετε ένα μικρό νάρθηκα στη μύτη σας ο οποίος θα παραμείνει για 1 εβδομάδα και ανάλογα την περίσταση μπορεί να υπάρχει και ρινικός πωματισμός για 1-2 ημέρες. Σε γενικές γραμμές το οίδημα και οι εκχυμώσεις αποχωρούν σταδιακά από την 5η ημέρα και η επάνοδος στην καθημερινότητα και την εργασία είναι εφικτή πολύ σύντομα .Το τελικό αποτέλεσμα παρόλο που φαίνεται από τον πρώτο μήνα θα πάρει την οριστική του μορφή μετά από 4-6 μήνες.

Ζητήστε άμεσα να επισκεφτείτε τον κ Καλογεράκη για να συζητήστε μαζί του αναλυτικότερα ότι σας απασχολεί και να λύσετε όλες σας τις απορίες.

Βλεφαροπλαστική

Η άνω και κάτω βλεφαροπλαστική είναι μία από τις επεμβάσεις που βελτιώνει εντυπωσιακά τα αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα στις περιοχές γύρω από το μάτι και αντιμετωπίζει τις
̈σακούλες ̈, το γηρασμένο βλέμμα, την έντονη δακρυική αύλακα (tear trough) και το μειωμένο οπτικό πεδίο εξαιτίας της βλεφαρόπτωσης.

Το κύριο πρόβλημα είναι η περίσσεια του δέρματος και η υπέρμετρη ή μη ύπαρξη λιπώδους ιστού καθώς και η λάθος κατανομή του.

Όλα τα παραπάνω λύνονται με μία επέμβαση που διαρκεί περίπου 2,5 ώρες διαμέσου τομών οι οποίες τοποθετούνται μέσα σε πτυχές ώστε να είναι δυσδιάκριτες και οι οποίες επουλώνουν άριστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται, το λίπος αναδιανέμεται και το μυικό υπόστρωμα ισχυροποιείται με ραφές για να επιτευχθεί μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Ορισμένες φορές και
όπου χρειάζεται η επέμβαση συνδυάζεται με lifting μέσου προσώπου ώστε να απαλυνθούν οι ρινοπαρειακές πτυχές και να έχει μεγαλύτερο εύρος η αισθητική παρέμβαση.

Η αποθεραπεία είναι σύντομη και το οίδημα και οι εκχυμώσεις υποχωρούν σε λίγες μέρες επιτρέποντας σας να επιστρέψετε στην καθημερινότητα και την εργασίας σας σε 1 εβδομάδα.

Ανόρθωση μετώπου & φρυδιών

Η χαλάρωση του μετώπου και η πτώση των φρυδιών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές γήρανσης του άνω προσώπου και προκαλεί τις έντονες οριζόντιες ρυτίδες και το
κουρασμένο βλέμμα.

Εν μέρει και μόνο προσωρινά αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με μη επεμβατικές μεθόδους αλλά οριστική λύση για δραστική αντιμετώπιση με θεαματικά
αποτελέσματα δίνει η χειρουργική ανόρθωση μετώπου και φρυδιών με την υπερσύγχρονη ενδοσκοπική μέθοδο (endoscopic browlift) που μειώνει δραστικά τις τομές, τις πιθανές
επιπλοκές και την περίοδο αποθεραπείας.

Η επέμβαση διαρκεί δύο ώρες και οι τομές τοποθετούνται μέσα στα μαλλιά ώστε να είναι δυσδιάκριτες.

Το μέτωπο και τα φρύδια ανορθώνονται, οι ρυτίδες του μετώπου, του μεσόφρυου και εν μέρει των ματιών εξαλείφονται και το άνω τριτημόριο του προσώπου αναζωογονείται θεαματικά.

Η αποθεραπεία διαρκεί περίπου 10-15 ημέρες και η επάνοδος στην εργασία τοποθετείται χρονικά εκείνη την περίοδο.