MENU

Συνέντευξη: Αισθητική και Λειτουργική Ρινοπλαστική: Αποκτήστε μια όμορφη μύτη με άριστη αναπνοή!

O επιστημονικός συνεργάτης του total-makeover, Dr. Γιώργος Καλογεράκης, πλαστικός χειρουργός MD, FEBOPRAS, εξηγεί τον τρόπο.

Η Ρινοπλαστική αποτελεί την πιο συχνή επέμβαση Πλαστικής Χειρουργικής στο πρόσωπο. Δικαίως φυσικά, καθώς προσφέρει τεράστιο βαθμό ικανοποίησης σε όσους την επιλέγουν μεταμορφώνοντας το μέσο πρόσωπο, που σύμφωνα με έρευνες, ειναι και το σημείο που παρατηρούμε όλοι μας περισσοτερο κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.

Η Αισθητική και Λειτουργική Ρινοπλαστική μπορεί να διορθώσει το μέγεθος και το σχήμα της μύτης σας με μεγάλη ασφάλεια και ακρίβεια. Επίσης είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά της στη βελτίωση της αναπνοής με ότι αυτό συνεπάγεται στη καθημερινότητά σας όπως η καλύτερη άσκηση και ο πιο ξεκούραστος ύπνος.

Πότε είναι πετυχημένο το αποτέλεσμα

Το σημαντικότερο στοιχείο ώστε να θεωρείται πετυχημένο το αποτέλεσμα είναι ασφαλώς να δείχνει φυσικό και αυτο συμβαίνει μόνο οταν η νέα μύτη εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αισθητικές γραμμές του.

Μείζονος σημασίας για ένα άριστο αποτέλεσμα ειναι η ενδελεχής και σφαιρική κλινική εξέταση της ανατομίας της μύτης εξωτερικά και εσωτερικά προεγχειριτικά καθώς και η αναλυτική συζήτηση με το γιατρό σας με στόχο να κατανοηθεί απο την πλευρά του Πλαστικού Χειρουργού ο ακριβής προβληματισμός του ασθενούς, αλλά και από την άλλη πλευρά να συνειδητοποιήσει ο υποβαλλόμενος στην επέμβαση τις προσδοκίες αυτής της αλλαγής. Αν συμβούν τα παραπάνω, το έδαφος είναι ιδανικό για ένα ελκυστικό αποτέλεσμα που θας σας ευχαριστήσει.   

Ανοιχτή και Κλειστή Ρινοπλαστική: Πότε εφαρμόζονται

Οι δύο χειρουργικές μέθοδοι που εφαρμόζονται είναι η Ανοιχτή και η Κλειστή Ρινοπλαστική οι οποίες βέβαια μπορούν να συνδυαστούν με Διαφραγματοπλαστική όταν αυτό είναι απαραίτητο ώστε να βελτιωθεί θεαματικά και η αναπνοή. Η κατά περίσταση επιλογή της εκάστοτε μεθόδου εξαρτάται από  το εύρος και το ανατομικό σημείο της παρέμβασης.

Η ειδοποιός διαφορά τους είναι ότι στην Ανοιχτή μέθοδο υπάρχει μια μικρή τομή στη Στυλίδα (δέρμα μεταξύ των δύο ρωθώνων) της τάξης των τριών χιλιοστών, η οποία σύντομα κυριολεκτικά εξαλείφεται, και η οποία προσφέρει στον Πλαστικό Χειρουργό τη δυνατότητα να παρέμβει με μεγαλύτερη άνεση και υπό άμεση ορατότητα ώστε να διορθώσει με ακρίβεια τις ατέλειες και να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα. Επομένως η συγκεκριμένη μέθοδος που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής αφορά μεγάλες παρεμβάσεις ή περιπτώσεις που απαιτείται σημαντική και λεπτομερής διαφοροποίηση του ακρορρινίου ( nasal tip-κορυφή της μύτης).

Στην κλειστή Ρινοπλαστική όλες οι τομές είναι εσωτερικές αλλά με ακρίβεια προσεγγίζονται μόνο συγκεκριμένες δομές όπως για παράδειγμα η ράχη της μύτης, υπέγερση της οποίας προκαλεί τον Ύβο (Καμπούρα). Ο προέχων ύβος της ράχης της μύτης είναι το συχνότερο πρόβλημα που απασχολεί τους ασθενείς και διορθώνεται εντυπωσιακά αφαιρώντας την περίσσεια του οστού και του χόνδρου προσδίδοντας το επιθυμητό σχήμα στην μύτη σας.

Ποια είναι η διάρκεια της αποθεραπείας

Η διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται απόλυτα από την έκταση των παρεμβάσεων και κυμαίνεται από 2-3,5 ώρες. Βγαίνοντας από το χειρουργείο θα έχετε ένα μικρό νάρθηκα στη μύτη σας ο οποίος θα παραμείνει για 1 εβδομάδα και ανάλογα την περίσταση μπορεί να υπάρχει και ρινικός πωματισμός για 1-2 ημέρες.

Σε γενικές γραμμές το οίδημα και οι εκχυμώσεις αποχωρούν σταδιακά από την 5η ημέρα και η επάνοδος στην καθημερινότητα και την εργασία είναι εφικτή πολύ σύντομα. Το τελικό αισθητικο αποτέλεσμα παρόλο που φαίνεται από τον πρώτο μήνα θα πάρει την οριστική του μορφή μετά από 4-6 μήνες. Όσον αφορά το λειτουργικό αποτέλεσμα, η διαφορά φαίνεται από την πρώτη κιόλας εβδομάδα!